اینترنت اشیا

خانه هوشمند چیست؟

در مطلب اینترنت اشیا، شما را با مفهوم این عبارت آشنا کردیم. در مبحث پیش رو می‌خواهیم یکی از شاخه های اینترنت اشیا، که اتوماسیون خانگی نام دارد را مورد بررسی قرار دهیم. اتوماسیون خانگی، یا به زبان ساده‌تر همان هوشمندسازی ساختمان، یک فناوری نوظهور و در حال گسترش است که می‌تواند توسط تکنولوژی، کنترل خانه و وسایل آن را به راحتی در اختیار صاحب خانه در آورد.

خانه هوشمند چیست؟

اصولا خانه‌ای هوشمند است، که در آن فرایندی اتوماتیک و قابل کنترل روی دهد، به این معنا که فرد صاحب خانه بتواند مثلا برای روشنایی خانه برنامه‌ریزی انجام داده و سیستم آن را بدون کوچکترین خطایی اجرا نماید و در صورت نیاز، شخص بتواند خودش کنترل را در دست بگیرد. این برنامه‌ریزی و کنترل می‌تواند در قسمت های مختلف خانه اتفاق افتد؛ بیایید با چند مثال پیش برویم.

مثال یک/ فرض کنید شما به مسافرت رفته‌اید و مانند خیلی از افراد این نگرانی را دارید که خانه شما مورد سرقت قرار گیرد، در چنین حالتی می‌توان با هوشمند کردن روشنایی خانه، آن را طوری برنامه‌ریزی کنید که کسی شک نکند شما در خانه نیستید. (هنگام غروب آفتاب چراغ خانه روشن شود، ساعت 23 یا 24، چراغ خاموش شود) این عمل هم می‌تواند به صورت اتوماتیک انجام پذیرد، هم می‌تواند توسط خود شما و از راه دور انجام شود. (البته با استفاده از تجهیزات هوشمند دیگری همچون قفل هوشمند و آیفون تصویری هوشمند می‌توان امنیت ساختمان را افزایش داد)

مثال دو/ شب در رختخواب هستید و مشغول مطالعه و یا دیدن فیلم، بعد از تمام شدن کارتان خیلی راحت با استفاده از موبایل خود می‌توانید چراغ را خاموش کرده و نیازی به بلند شدن از رختخواب و خاموش کردن چراغ با دست نیست. (افرادی هم که برای خواب راحت‌تر به نور ملایم احتیاج دارند، می‌توانند با استفاده از دیمر هوشمند، شدت نور لامپ را روی میزان دلخواه تنظیم کنند تا در سراسر شب این نور ملایم در محیط مورد نظر وجود داشته باشد)

مثال سه/ زمستان است و هوا سرد و شما هم خسته؛ دوست دارید زمانی که از سر کار به منزل می‌رسید هم غذا، هم محیط خانه گرم باشد. (با استفاده از از ترموستات هوشمند این کار به راحتی برای شما قابل انجام است و وقتی که به خانه می‌رسید همه چیز مهیای این است که شما آرامش داشته باشید)

مثال چهار/ آنهایی که حیوان خانگی دارند، یکی از دغدغه‌هایشان غذا دادن به حیوانات است، مخصوصا زمانی که خودشان در منزل نیستند، با استفاده از دستگاه تعذیه هوشمند حیوانات به راحتی می‌توانید از راه دور زمان غذا خوردن حیوان و مقدار آن را مشخص کنید.

مثال پنج/ خانه‌ای را تصور کنید که دو نفر از اعضای آن ماشین دارند، یک نفر موتور، یک نفر هم دوچرخه و هر چهار نفر وسیله خود را در پارکینگ منزل می‌گذارند، در چنین حالتی نیاز به چهار عدد ریموت کنترل است که از نظر هزینه به صرفه نیست. (با استفاده از ریموت کنترل هوشمند و نصب اپلیکیشن مربوط به آن، می‌توان به راحتی کنترل درب پارکینگ را به هر تعداد افرادی که لازم است بدهیم؛ علاوه بر آن می‌توان درون اپلیکشن حالت باز یا بسته بودن درب را دید که این مورد برای مواقعی خوب است که به هر دلیلی درب باز مانده و ما در منزل نیستیم و از راه دور می‌توان اقدام به بستن درب کرد)

مثال‌های بالا، نمونه‌ای از مزایای یک خانه هوشمند است، خانه‌ای که به دلیل هوشمند شدن در کنترل شماست، آرامش و امنیت بیشتری دارد و البته از نظر اقتصادی برای شما به صرفه‌تر است.

به عنوان کلام آخر، این نکته را مدنظر داشته باشید که شما می‌توانید هر قسمت از خانه را که خواستید هوشمند کنید و اجباری به این نیست که حتما باید تمام جزییات خانه هوشمند شود. مثلا شاید فقط بخواهید سیستم روشنایی را هوشمند کنید، یا فقط بخواهید آیفون تصویری را هوشمند کنید، یا فقط درب پارکینگ را./پایان

خانه هوشمند چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *