چرا اینترنت اشیا (IoT) اینقدر مهم است؟
در چند سال گذشته، اینترنت اشیا به یکی از مهم ترین فناوری های قرن بیست و یکم تبدیل شده است. اکنون که میتوانیم اشیاء روزمره – وسایل آشپزخانه، ماشینها، ترموستاتها، مانیتورهای کودک – را از طریق دستگاههای تعبیهشده به اینترنت متصل کنیم، ارتباط یکپارچه بین افراد، فرآیندها و اشیا امکانپذیر است. با استفاده از محاسبات کمهزینه، ابر، دادههای بزرگ، تجزیه و تحلیل و فناوریهای تلفن همراه، اشیاء فیزیکی میتوانند دادهها را با حداقل دخالت انسان به اشتراک بگذارند و جمعآوری کنند. در این دنیای بیش از حد به هم پیوسته، سیستمهای دیجیتال میتوانند هر تعامل بین چیزهای متصل را ضبط، نظارت و تنظیم کنند. دنیای فیزیکی با دنیای دیجیتال ارتباط داشته باشند و با هم همکاری کنند.
چه فناوری هایی اینترنت اشیا را ممکن کرده اند؟
در حالی که ایده IoT برای مدت طولانی وجود داشته، مجموعه ای از پیشرفت های اخیر در تعدادی از فن آوری های مختلف آن را عملی کرده است.
- دسترسی به فناوری سنسور : کم هزینه و کم مصرف. سنسورهای مقرون به صرفه و قابل اعتماد فناوری اینترنت اشیا را برای تولیدکنندگان بیشتری ممکن میسازد.
-
قابلیت اتصال مجموعه ای از پروتکل های شبکه : برای اینترنت اتصال حسگرها را به ابر و به سایر “چیزها” برای انتقال کارآمد داده آسان کرده است.
-
پلتفرم های رایانش ابری افزایش در دسترس بودن پلتفرمهای ابری، هم کسبوکارها و هم مصرفکنندگان را قادر میسازد تا به زیرساختهایی که برای افزایش مقیاس نیاز دارند، بدون نیاز به مدیریت همه آنها دسترسی داشته باشند.
- یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل : با پیشرفت در یادگیری ماشینی و تجزیه و تحلیل، همراه با دسترسی به مقادیر متنوع و گسترده داده های ذخیره شده در ابر، کسب و کارها می توانند اطلاعات بینش را سریعتر و آسانتر جمع آوری کنند. ظهور این فناوریهای متحد همچنان مرزهای اینترنت اشیاء را در پیش میگیرد و دادههای تولید شده توسط اینترنت اشیا نیز این فناوریها را تغذیه میکند.
-
هوش مصنوعی مکالمه ای (AI) : پیشرفتها در شبکههای عصبی، پردازش زبان طبیعی (NLP) را به دستگاههای IoT (مانند دستیارهای شخصی دیجیتال الکسا، کورتانا و سیری) آورده و آنها را برای استفاده خانگی جذاب، مقرونبهصرفه و قابل اجرا کرده است.